В Гълъбово ще подпомагат граждани, страдащи от безплодие

За първи път бюджетът на община Гълъбово ще подпомогне семейства и двойки с репродуктивни проблеми по определен от местния парламент ред, каза зам.-кметът Димитър Василев, който е и председател на общинската организация на БСП /на снимката/.  По  негово предложение, Общинският съвет одобри Правилник  за финансово подпомагане на семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

 

„В Гълъбово има много граждани, страдащи от безплодие.
Високите цени на лекарствата, манипулациите и все още ниската ефективност на процедурите не позволяват на много от тях да имат свое бебе. Тревога буди и фактът за снижаването на възрастовата граница сред жените, които не могат да се сдобият с дете по естествен биологичен път”, мотивира инициативата си лидерът на БСП в миньорския град. По думите му това е част от демографската политика на общината. За социални помощи на гражданите в бюджета са заложени 80 хиляди лева.

 

Кандидатстването за финансово подпомагане на „ин-витро“ процедури е само за жители на община Гълъбово, до 1000 лева на заявител, и е за един опит в рамките на една  календарна година.  Специална комисия ще разглежда подадените документи, а Общинският съвет ще ги одобрява.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram