БСП не гласува Бюджет 2015, внася корекции срещу заложените вътре абсурди

Бюджетът на Община Казанлък за настоящата година бе приет на първо четене на заседание на Общинския съвет днес. Групата общински съветници от БСП се въздържаха от гласуване с мотивите, че това е „предизборен бюджет, с липсваща дългосрочна политика, заложена неизпълнима приходна част и продължаващо декапитализиране на общината“ или како го определи образно председателят на левицата в областта и председател на групата съветници от БСП Васил Самарски:  „Бюджет на трисантиметровия асфалт.”
Размерът на бюджета, като предложение от администрацията, е 41 299 958 лева., 23 млн. от тях от държавната субсидия, а 17,5 млн. са предвидени да влязат в хазната от местни приходи-данъчни и неданъчни.
До второто четене на проекта на бюджет, насрочено за 5 февруари, от БСП ще направят конструктивни предложения за изменения, тъй като в сегашния проект са заложени няколко абсурда без особена икономическа логика.

Според Самарски от проекта се вижда,че местният малък и среден бизнес през миналата година не е получавал от общината дължимите суми, не са плащани сумите на фирмите, които доставят храна в детските градини и вероятно оттам идва недоволството на родителите и децата от лошата храна в детските градини.
Видни са и огромните задължения, които Общината има към т.нар. Общинска полиция от 400 хил.лева, вероятно това е свързано и със сигурността в общината, която в последно време не е на никак добро ниво, коментира още Самарски.

Предложенията на БСП за промени в бюджета ще бъдат внесени в срок, категорични са от групата съветници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram