„Тракия трейд“ осъди за още 100 хил.лева кмета

След като казанлъчани платиха близо 4 милиона лева на фирма „Тракия трейд”, за прословутата „дупка”, останала след събарянето на Старата болница, почти в центъра на града, сега ще трябва да платят и още 100 000 лева заради некомпетентността на Общинското ръководство.

В Старозагорския административен съд  дружеството  „Тракия Трейд” е подало жалба против мълчалив отказ на кмета на Казанлък за издаване на Акт за възстановяване на недължимо платени суми за местен данък за възмездно придобиване на недвижим имот, местен данък върху недвижимите имоти и местна такса за битови отпадъци. Дружеството си иска обратно парите, които е внесло като данък сгради и такса битови отпадъци за имота,за който върна, а после осъди Община Казанлък, която пък плати 4 милиона лева и си го взе обратно след решение на Арбитражен съд. След като „Тракия трейд” подава искане в Общината за възстановяване на близо 95 000 лева от данъци, кметът мълчи! Нарочно или не? Административния съд намира, че мълчаливият отказ на общинска администрация в Казанлък е незаконосъобразен. И го отменя като такъв .

Съдът връща преписката в местната администрация, за да може да се произнесат наново чиновниците, както и ОСЪЖДА Община Казанлък да заплати на „Тракия трейд” ООД сумата от 3 622 лв. . представляваща направените от жалбоподателя разноски по делото.

С това съдебно решение екипът на кмета дължи още 100 000 лв. на фирма „Тракия трейд”, които ще трябва да извади от общинската хазна, където пък влизат данъците на казанлъчани.

МГ „Вис виталис“ и Десилава Петкова

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram