След Червени, Сините поразиха „Казанлък“

Волейболистките на Левски (София) победиха като домакини „Казанлък“ с 3:0 (25:18, 25:18, 25: 22) в мач от тринадесетия кръг на женското първенство на България, игран в столичната зала „Христо Ботев.“
С този успех Сините записаха дванадесета победа в шампионата, като с една загуба и 36 точки продължават убедително да заемат първо място във временното класиране.
За Розите това е седма загуба, като с пет победи, 15 точки и мач по-малко, поради отложена среща, заемат четвърта позиция в таблицата.
Сините доминираха почти през цялото време, като диктуваха играта в първия и третия гейм. Гостенките  взеха инициативата във втория гейм и поведоха в резултата, но играта скоро се обърна в полза на домакините за още един спечелен гейм и мача като цяло.
Проблемите за отбора на Казанлък в посрещане се запазиха през целия мач, а ст. треньорът Петър Дочев коментира, че трябва да се подобри играта в тази насока.
„Трябва да сме по-убедителни на посрещане, за да бъдем по-комбинативни на мрежата. Общо взето това е ахилесова пета на всеки един отбор. Всичко тръгва от първото докосване на топката и от посрещането. Ако това нещо успеем да го изкараме наяве, на базата на това, което се случи при другите елементи, мисля че можем да се справим и по-добре и резултатите ще бъдат по-други“, каза след двубоя в столицата ст. треньорът на казанлъчанки.
На 31 януари в 14-ти кръг от 16:00 „Сливен“ ще посрещне отбора на „Казанлък Волей“, като се очаква мачът да бъде лесно спечелен от състава, воден от

Петър Дочев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram