През февруари се подновяват ученическите първенства

На 9 февруари ще бъдат подновени общинските ученически съревнования, като първи ще стартират волейболните игри за ученици в трите възрасти. Първи ще се състезават училищните отбори при 5-7 клас момчета и момичета, а след това 8-10 и 11-12 клас за юноши и девойки. В ученическите първенства по волейбол са и най-големите шансове на Казанлък за излъчване на отбор във финалите на държавното съревнование, поради факта, че казанлъшката волейболна школа е доказала с годините своето провъзходство в областно, зонално и на финалите на държавните първенства при гимназиалните отбори.

В март са общинските първенства по лека атлетика, къедто също имаме огромни шансове за медали от републиканските игри. Състезанията на местно ниво по тенис на маса и шах също са заложени през март. Краят на игрите в Община Казанлък ще съвпадне с първите муждуучилищни съревнования в областта, като датите им все още не са определени.

В края на февруари Община Казанлък и ТД „Орлово гнездо“ се канят да организират ежегодния Зимен празник за учениците на връх Бузлуджа, който ще включва и дисциплини с каране на ски. Разбира се, наличието на снежна покривка е повече от задължително, затова и от Общината не бързат да посочат датите за спортната проява.

През март е Националеният авиомоделен събор на СК „Моделизми“, също част от календара на спортната и туристическа дейност за 2015 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram