Любители и колоездачи отново атакуват Шипка на 3 март

Колоездачи любители от страната се организират да изкачат за четвърти път с велосипеди връх Шипка на 3 март – Националния празник на България. Поканата е отправена към спортисти, туристи, любители на велопоходите, всички уважаващи този велик празник, да се включат в честването, яхнали своите велосипеди.

И тази година няма въведени такси за участие, транспорт, не е осигурен и  лекарски екип – всеки сам ще поема разходите и отговорностите, съпровождащи пътуването на две колела.

Върхът ще бъде атакуван от север и от юг. В южна посока колоколоната ще потегли от 10:00 часа на входа на Казанлък, а час по-късно е тръгването от град Шипка. От север – велосипедистите се събират в Габрово, а отправянето им върха е малко след 10:00 часа.

Двете групи ще се съберат на Паметника на връх Шипка за тържественото отбелязване на националния празник на Република България.

22- ма са пожелалите да участват към днешна дата, записването за проявата продължава онлайн, съобщава сайтът maxbike.bg. Сред първите, потвърдили включването си в похода, са ентусиасти от София, Пловдив, Хасково, Разград, Казанлък, Димитровград, Благоевград и Русе. Както всяка година, в изкачването на Шипка участват ученици и представители на колоездачни школи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram