Съветникът от БСП Теодора Иванова към кмета: Какви финансови претенции е предявила Община Казанлък след срутването на Математическата гимназия?

17.-Теодора-ИвановаОбщинският съветник от БСП Теодора Иванова  пита кмета на община Казанлък, за сградата на Природо-математическата гимназия „Никола Обрешков”. Източното крило  на училищната сграда  рухна през м. юни 2015 година, когато строителната компания „Загора“, с възложител Община Казанлък, работеше за изграждане на Национален център по природо-математически науки.

Година и половина по-късно, Иванова пита какъв е размерът на финансовите претенции, предявени от Община Казанлък след срутването,  към застрахователите на строителната и надзорната фирма, както и към застрахователите на проектантската фирма.

„Съветниците на БСП настоявахме през 2016г. да бъде изменен източника на средствата за възстановяването на рухналата сграда на ППМГ „Никола Обрешков“, т.е. те да бъдат не за сметка на данъкоплатците, а да бъдат покрити от вече ясните виновници за предизвиканото срутване”, коментира Теодора Иванова. „В бюджета за м.г. бяха предвидени 149 488лв. за ремонт на сградата и 374 610лв. –  за конструктивно обследване, изготвяне на проект и изпълнение на строително- монтажни работи. В тази сума  не са включени, обаче, целевите средства, предоставени на Община Казанлък за изграждане на училищната пристройка„, припомни Теодора Иванова.

Питането й до кмета на общината Галина Стоянова е включено в дневния ред за сесията  на Общинския съвет на 31 януари. Кметът ще отговори  и на въпросите на общинския съветник от БСП Пламен Караджов, който пита преди седмица как и кой чисти снега в община Казанлък.

Прессъобщение БСП

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram