Казанлъчани са длъжни да си почистват редовно от сняг и лед прилежащите част към сградите, тротоарите, дворните места

По повод конкретния сигнал от Вас за опасни ледени висулки, използваме възможността да напомним на жителите на община Казанлък, че тяхната отговорност към почистване на отпадъци, в района на техните имоти, включително почистване на сняг и ледени висулки е уредена в Наредба №23 за управление на отпадъците на територията на община Казанлък, публикувана на сайта на Общината.

 Припомняме чл.3, ал.2, т.6 от Наредбата, който гласи:  „(2) Физическите и юридическите лица са длъжни: 6. Да почистват редовно, в т.ч. и от сняг и лед прилежащите част към сградите, тротоарите, дворните места и др. терени, в които живеят и стопанисват.“

Призоваваме казанлъчани да бъдат активни за справяне с рисковете от студеното време и зимните условия, за да бъде градът ни по-безопасен и сигурен през зимата.

 В момента целият ресурс на Общинското предприятие е ангажиран с премахване на опасни ледени висулки и обезопасяване на общинските сгради, където има деца – училища и детски градини, но при нужда от съдействие с техника по молба на гражданите може да се реагира за съдействие.

Пресцентър Община Казанлък

Новини от Вас: Гигантски ледени висулки грозят пешеходци

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram