Достойна загуба от ЦСКА у дома, задава се тежък мач със Сините утре

Волейболистките на Казанлък изпуснаха да победят ЦСКА у дома в дербито на 12-ия шампионатен кръг от женското първенство в Националната волейболна лига. В препълнената спортна зала „Багира“, в равностоен мач, „розите” загубиха с 2:3, при 26:24, 25:21, 18:25, 24:26 и 15:9 в отделните геймове. След поредица от обрати  и отлична игра за домакините, малко не им достигна, за да повторят успеха си от есента, когато у дома надвиха отбора на Червените с 3:2.
Още в първия гейм казанлъчанки поведоха с 24:20, но не успяха да реализират единствената нужна точка, за да го спечелят. Волейболистките на ЦСКА спасиха четири мачбола и отбелязаха 6 последователни точки. Под влияние на психологическия фактор, Червените лесно увеличиха преднината си на 2:0. През следващите две части Розите успяха да се реваншират на феновете, но в петата, решителна част, не издържаха на напрежението.
За „Казанлък“ най-резултатна, с 20 точки, е завърналата се от Казахсхтан в родния си тим диагонал Веселина Григорова (5 аса, 2 блокади, 42 % в нападение).
С успеха си в Казанлък ЦСКА записа шеста победа в шампионата, като с пет загуби и 19 точки зае трето място във временното класиране, изпреварвайки тима от Казанлък, който е четвърти в таблицата с 14 точки.
По програма, на 27 януари, „Казанлък“ ще гостува на столичния „Левски“ в още един труден двубой от женското първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram