Задържаха 29-годишен, управлявал след употреба на кокаин

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван А., на 29 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – кокаин, установено по надлежния ред с техническо средство.

На 21 януари в  Стара Загора, обвиняемият Иван А. управлявал лек автомобил, марка “Мерцедес Е 270“. Той бил спрян за проверка от полицейски служители и при тестване за употреба на наркотични вещества, техническото средство отчело наличие на кокаин.

Обвиняемият Иван А. е осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер, в това число и за държане и разпространение на наркотични вещества. За последно е бил освободен условно предсрочно от затвора на 07.02.2017 година. Деянието извършено от Иван А. на 16.01.2018 г. е в срока на условното предсрочно освобождаване.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Иван А. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Иван А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Апелативна прокуратура-Пловдив

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram