Свалят регистрационни табели на коли в областта заради нарушения на шофьори

На четирима водачи от областта са свалени на регистрационните табели и е прекратена регистрацията на автомобилите. Наказанията са наложени на неправоспособни водачи, на употребили алкохол и на отказващите да минат на тест за употреба на наркотични вещества и алкохол. Това съобщи за Радио Стара Загора Делян Славов, началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Стара Загора.

От 21 януари започна ефективният контрол по новия Закон за движение по пътищата. Славов уточни още, че от началото на 2017 година  пътните произшествия са намалели с 27, с 14 по-малко са ранените, няма загинали.

Към седемте мобилни и двете стационарни камери за видеонаблюдение през март ще се добавят още 13 нови оборудвани автомобили.

През зимните месеци водачите ще бъдат проверявани за грайфери на гумите над 4 мм и автомобилът ще бъде спиран от движение, ако не отговаря на това изискване.

Делян Славов припомни и сериозно завишения размер на глобите за превишена скорост. Нарушение в населено място със скорост над 50 км от разрешената скорост се санкционира със 700 лв.

Глобата за дрифт започва от 1000 лв. и лишаване от правоспособност за една година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram