Важни проекти заложени в Бюджет 2013

Важни проекти, включени в проектобюджета на Община Казанлък за 2013г., са този за изграждане на три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище в гр. Казанлък по ОП „Регионално развитие“ на стойност 2 379 650 лв.
Община Казанлък реализира партньорски проект заедно със „Строителна механизация“ АД и Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, на стойност 7 995 219 лв. Той е за създаване на Европейски център за развитие на екологични технологии за безизкопна рехабилитация на тръбопроводи. Важни проекти са двата, които ще се реализират в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ – за ремонт и оборудване с нова апаратура на отделенията и за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в лечебното заведение на обща стойност 7 млн. лв.; проектите, свързани с туризма в Долината на тракийските царе; проекти в сферата на социалните услуги; за насърчаване на заетостта в общината; за повишаване капацитета на администрацията и много други.
Бюджетът за 2013 г. не е напрегнат, нямам притеснения за изпълнението му, защото следваме логиката на заложените от общинското ръководство приоритети, каза пред медиите кметът Галина Стоянова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram