Бюджет 2017, Бюджет на комисионните

Управлението на ГЕРБ ни предлага не Бюджет на Община Казанлък, а сбор от числа, без посока и без трайни решения. За нас това е проект на финансова недалновидност и финансова немощ на управлението. Бюджетните ви прогнози заприличаха на курсови работи за ученици.

В предложението за бюджет, приоритет не са хората, а улиците и тротоарите.

Ще финансирате ли нашето здраве? Или ще продължите да дофинансирате там където има комисионни. Това попита в политическо обръщение председателят на групата съветници от БСП в местния парламент Пламен Караджов.

Според Караджов, ръстът в Бюджета идва от увеличение на такса смет за бизнеса, от глоби и санкции за паркирането, от превръщането на главните улици в паркинги, от разпродаване на общинско имущество на занижени цени.

Не се виждат инвестициите в общински структури, които ще връщат печалба на данъкоплатеца. Къде са преференциите за малкия и среден бизнес? Къде е логиката на Бюджета?

Караджов, заяви, че ще подкрепят категорично усвояването на средствата от ЕС, но искат от управлението на ГЕРБ да създаде ясни и публични процедури при възлагането на работата по тях – ясни и прозрачни обществени поръчки. „Включете гражданите и медиите в контрола по усвояването на тези средства. Направете прозрачно, видимо за жителите на община Казанлък, това усвояване. А бюджетните пари –  насочете към хората, към дребния и среден бизнес. Ако изпълните всичко това ще подкрепим бюджет 2017.”, се казва още в Позицията на „БСП лява България”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram