Хиляди монети намериха полицаите в дома на радневски иманяр

На 19.01.2017 г. и 20.01.2017 г. на територията на гр. Стара Загора и гр. Раднево от служители на сектор ПКП при ОДМВР –  Стара Загора, съвместно със служители от Първо РУ – Стара Загора, Второ РУ – Стара Загора и РУ –  Раднево, е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности. Извършени са процесуално следствени действия – претърсване и изземване на адреси, обитавани от лицата: З. З., на 39 г., М. Н., на 43 г., А. А., на 24 г., всички от гр. Стара Загора и в дома на Д. Т., на 48 г., от гр. Раднево. В апартамент в гр. Стара Загора, обитаван от З. З., са намерени и иззети 1121 бр. старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бр. бойни патрони различен калибър, два детектора за метал и др. В дома на М. Н. в гр. Стара Загора са намерени и иззети детектор за метал, старинен пръстен, 3 бр. старинни монети, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др. В дома на А. А. в гр. Стара Загора са намерени и иззети 106 бр. старинни  монети, детектор за метал и др. В дома на Д. Т. в гр. Раднево са намерени и иззети два детектори за метал, 60 бр. старинни монети, старинен пръстен и множество други старинни предмети.

В хода на операцията са проведени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, и в домовете на Д .И., на 40 г., от гр. Стара Загора, където са намерени и иззети 2 бр. старинни пръстени, старинна обеца и др., и в дома на Т .А., на 34 г., от гр. Раднево, където са намерени и иззети, детектор за метал, малка старинна ваза, 6 бр. боеприпаси, 184 бр. старинни монети, 8 бр. старинни метални пръстени, старинна керамична фигура изобразяваща човек, старинен колан, както и други старинни предмети.

В ОДМВР – Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 278, ал.6, чл. 277а, ал.7 и чл. 339 от НК. З. З., А. А., М. Н. и Д. Т. са задържани за срок до 24 часа. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава.

img_1 img_2 img_3

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram