Първата тренировка на „розите“- без трима от титулярите

21 футболисти изведе на първата януарска тренировка на „Розова долина“ играещият старши треньор Александър Георгиев. Емил Рачев няма да бъде част от тима на „розите“ за пролетния полусезон, както се разбра седмица по-рано, но Иван Колев ще продължава да играе за Казанлък, съобщи председателят на УС на футболния клуб Кънчо Папазов. Рачев, който за кратко помогна на отбора си от ст. „Севтополис“ да навакса в изоставането и да акустира на седмото място в класирането за есента, вече е част от втородизионния  ПФК „Бургас“. Колев бе на проби във „Верея“.

Подготовката в понеделник започна без двама от титулярите – Григор Георгиев, който е на проби в „Ботев“ Враца и без Теодор Кьосев, който пък е в ОФК „Поморие“. Не е сигурно дали ще се завърнат в състава за пролетта, потвърдиха от стадион „Севтополис“, но пък от управата на футболния клуб се похвалиха с нови попълнения.

Старозагорецът Тодор Динчев е 29-годишен ляв защитник, играл е за отборите на „Берое“, „Любимец“, „Хасково“ и „Верея“. Халфът Петко Георгиев е 20-годишен и идва от отбора на ФК „Стара Загора“. От „Верея“ обратно в школата на Казанлък се завръща Пламен Колев. Ахмед Фаиков няма да  облече екипа на „Розова долина“за пролетния полусезон, но пък ще води подготовката си на „Севтополис“ до заминаването си обратно в Германия.

От следващата седмица футболистите ще тренират двуразово, а изхранването им се поема от Пенчо Йонков. Бизнесменът е обещал да осигурява обяд и вечеря за футболистите по време на тяхната подготовка.

Първата контрола на „розите“ е на 4 февруари с тима на „Раковски“. Не е сигурно мястото на двубоя, но вариантите са два – в с. Баня, Карловско или на стадиона в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram