Обявиха III-тия национален конкурс „Високо бесило“

За всички деца и ученици, които искат да се говори за Апостола като за реален човек с много качества, а не като за мит или легенда някаква – сега е вашия шанс да го направите!
Община Казанлък Общобългарски комитет „Васил Левски“ – гр. Казанлък ОБЯВЯВАТ ТРЕТИ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС „ВИСОКО БЕСИЛО“, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски
Статут: Конкурсът се организира за трета поредна година от Община Казанлък и Общобългарски комитет „Васил Левски“ в гр. Казанлък, под патронажа на Кмета Галина Стоянова
Регламент за раздел „Литературно творчество“
Цели: Да се провокират творческите търсения на децата и да им се даде възможност чрез силата на художеството слово да споделят отношението си към тази значима годишнина и личността на Васил Левски
Право на участие: Ученици от 1 до 12 клас от всички краища на България и където има българи по света Конкурсът е явен и индивидуален.
Изисквания към творбите:
1. Всеки участник има право да участва с 3 стихотворения и/или 1 едно произведение в проза, написани на компютър;
2. Творбите да са на български литературен език;
3. Всяка отделна творба да се придружава с данни на автора: три имена, училище, клас, телефон или имейл;
4. Творбите да се изпращат като прикачен файл с разширение dok или dokx; Класиране: Извършва се в три възрастови групи: От 1 до 4 клас; От 4 до 8 клас; От 8 до 12 клас.
Критерии за оценяване:
1. Форма на творбата;
2. Съдържание;
3. Съответствие с поставената тема;
4. Евристичност;
5. Художествена стойност.
РЕГЛАМЕНТ ЗА ВИЗУАЛНО ИЗКУСТВО
Цели: Развитие на таланта и въображението на всички малки художници до 8 клас. Право на участие: Деца и ученици, както и участници от извънучилищните форми от цялата страна и техни връстници по целия свят, които познават живота, делото и идеите на Васил Левски
1. Право на участие добиват всички графики, пастели, акварели и други традиционни техники, получени на адрес с крайна дата 15 февруари 2017 г.
2. Критерии за оценяване; Степен на съответствие със заданието; Техническо изпълнение; Композиция.
Компютърна рисунка
1. Да са изработени на компютърна програма по избор;
2. Формат на рисунката – А4/ 210×297 или 297×210 мм до
2 броя на участник
3. Да бъдат изпратени като прикачен файл на електронната поща;
4. Не се допускат творби с вмъкнат готов обект от други програми или картинки;
5. Данните на участника да бъдат посочени в имейла: трите имена, училище, клас, село или град, телефон или имейл за контакт.
6. Критерии за оценяване; Степен на съответствие със заданието; Техническо изпълнение; Композиция.
Няма да бъдат журирани творби, които преди конкурса са публикувани в общодостъпни сайтове или на хартиен носител.
Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите на конкурса си запазват правото да ги репродуцират или използват с цел популяризиране или конкретно презентиране на конкурса.
Краен срок за получаване на конкурсните творби е 16 февруари 2017 г. на адрес: гр. Казанлък , п. к. 6100 Бул. „Розова долина“ 6 Отдел „Култура и туризъм“ За конкурса „Високо бесило“ /за пощенските пратки/ И на електронен адрес: culture@municipality-kz.org за литературните творби и компютърни рисунки.
Телефон за допълнителна информация: 0898 46 34 32 – Данаил Парнаров
Творби, получени след обявения краен срок не подлежат на журиране.
Желаем успех на всички участници в Третия национален конкурс „Високо бесило“, посветен на 180-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода Васил Левски.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram