Областният управител е на работна среща във връзка със стартирането на Национална програма за енергийна ефективност

Във връзка със стартирането на Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, днес Областният управител на област Стара Загора участва в работна среща инициирана от Лиляна Павлова, министър на РРБ.

Министерство на регионалното развитие и благоустройството, заедно с Министерство на финансите и Българската банка за развитие вече разработи проект на пакет от документи, включващи методически указания към общините и сдруженията на собствениците, както и необходимите образци за кандидатстване по програмата.

В рамките на днешната срещата ще се обсъдят методическите указания и ще бъдат дадени конкретни насоки за работа по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, която е на стойност 1 млрд. лева.

На днешната среща с министър Лиляна Павлова, Областният управител инж. Георги Ранов и Заместник областният управител Мариана Кръстева предадоха попълнен, подписан и подпечатан от страна на  АВиК, договор за заем за послужване, свързан с временно и безвъзмездно ползване на закупено от МРРБ обзавеждане и оборудване за нуждите на асоциациите по ВиК (АВиК), финансирани по Оперативна програма  Околна среда 2007-2013 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram