Волейболният ни тим с първи награди за годината

Без дербито „Казанлък”- „Марица” (Пловдив) стартира в петък вторият полусезон от волейболното първенство на България при жените. Двубоят между двата тима бе отложен за края на януари, по взаимно съгласие на двата клуба. „Марица” е на десетдневен лагер в Турция, като тимът от Пловдив ще се завърне у нас в началото на седмицата. Междувременно, „Левски” записа десети успех в първенството, побеждавайки новака Сливен (Сливен) с 3:0. С актив от 30 точки, Сините продължават да заемат първо място във временното класиране. Женският отбор на ЦСКА (София) също записа първа победа в новата 2015 година, след като в собствената си зала „Васил Симов” спечели с 3:1 срещу „Славия” (София) .

В очакване на 12 кръг, когато „Казанлък” приема ЦСКА в зала „Багира”, в отбора на Розите текат последни тренировки, а междувременно две от състезателките на женския тим, както и възпитаничките на Ваня Соколова девойки младша възраст, бяха отличени в Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти на Казанлък за 2014 г. От името на ВК „Казанлък”, Соколова получи приза за Отбор на годината в колективни спортове за девойки младша възраст, заради вицешампионската титла на казанлъшките момичета от държавното първенство през 2014 година.

Елица Баракова и Йоана Николова получиха място в почетната десетка на най-успешните за годината казанлъшки спортисти, съответно шеста и девета в класацията. Преди седмица двете момичета се завърнаха от Чехия, където играха заедно с българския национален отбор за девойки старша възраст в квалификационен турнир за световно първенство. Тимът ни се прости с шансовете си за световно, като завърши на второ място в своята група Е.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram