„Внезапни улици“ ще открие Ваня Могилска пред старозагорци

На 28 януари в книжарница “Приятели” в Стара Загора, която се намира на бул. “Цар Симеон Велики” 118, поетесата Мария Донева ще представи романа на Иванка Могилска “Внезапни улици”. Началото на срещата е в 18 часа. Тя ще се случи със съдействието на Библиотека “Родина”.

Иванка Могилска е родена през 1981 г. Завършила е шест семестъра режисура за драматичен театър в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”. Публикувала е стихотворения в различни вестници и списания. Автор е на две книги с поезия: “ДНК” (2004) – издадена като награда от конкурс и спечелила наградата “Пегас” за дебютна стихосбирка на конкурса “Южна пролет” (София) през 2005 г., и “Иначе казано” (2010). Дебютният й роман се нарича “Места за загубване” (2007) и бе представен на Европейската среща на романисти дебютанти по време на Международния панаир на книгата в Будапеща през 2008 г.

На премиерата на “Внезапни улици” в Стара Загора Иванка Могилска ще разкаже истински истории около написването на романа. В него се разказва за известен сценограф, който не е напускал дома си цели 20 години, наема безработна сценаристка, за да опише живота му такъв, какъвто никога не се е състоял. В преследване на истината тя успява да разплете любовната история на живота му и да заплете своята. Героите се търсят, срещат и разминават по улиците на Европа. Дали ще се съберат в изоставения град-декор край морето, който някога сценографът е оставил недостроен, и какво ще се случи там? Ще разберете, когато прочетете книгата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram