Решават дали да задържат за постоянно Васил, който разиграва 360 км полицаи

Заради дързостта на извършеното деяние и опасността извършителят да се укрие от прокуратурата днес в 15:00 часа ще поискат постоянно задържане за 29-годишния шофьор Васил, който предизвика полицаите да го гонят преди две нощи като във филмите из Централна България близо 360 километра на територията на две области – Старозагорска и Пловдивска.

След целия пробег колата, шофирана от старозагореца с още двама пътници вътре, беше спряна край село Ягода с лента с шипове за пукане на гуми.

Автомобилът беше задържан на място с двамата пътници. Единият от тях е криминално проявен. Водачът успя да избяга и беше заловен след четиричасово издирване в района на мъглижкото село Шаново.

Бе му наложена мярка от 72 часа арест. За двамата пътници в колата се събират доказателства дали са извършили престъпление, уточни Таня Димитрова, районен прокурор на Казанлък.

Васил го очакват три обвинения – за неспазване на разпоредбите на органите на реда, за пътно хулиганство и за шофиране под влияние на метаамфетамини.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram