Димитър Танев: ГЕРБ показаха, че нямат воля за спиране на строителството в парк „Бедечка“

С процедурни хватки и с гласуването в пленарна зала за неподкрепа на разглеждането на предложения мораториум за строителството в парк „Бедечка“, мнозинството от народните представители от ГЕРБ не се съобразиха с волята на гражданите и на местната власт и показаха, че нямат воля за спиране на строителството в парк „Бедечка“.  

 Това каза пред журналисти в парламента Димитър Танев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок, избран от 27 МИР – Стара Загора.

 Въпреки че на 12.01.2017 г. и Комисията по регионално развитие и благоустройство, и Комисията по правни въпроси единодушно приеха предложението за налагане на мораториум върху строителството в парк „Бедечка“, днес в Народното събрание не беше внесен докладът от Данаил Кирилов, председател на правната комисия, а предложението ни беше отхвърлено с 61 гласа въздържал се (51 от ГЕРБ, 3 от ДПС и др.) и 4 гласа против от ГЕРБ, коментира Танев.

 Разочарован съм от позицията в зала на ГЕРБ, които за втори път си бламират кмета – веднъж от Общинския съвет през 2013 г., а сега – и от Народното събрание. Зад това аз виждам дългата ръка на икономическите интереси, които очевидно са по-силни от интересите на гражданите, които са ги избрали, каза Танев. Представителите на местната власт не положиха усилия да убедят депутатите от ГЕРБ в нуждата от този мораториум, добави той.

 Ясно е, че няма воля „Бедечка“ да остане парк и строителството ще продължи. Единствената ни възможност е председателят на парламента да предложи отново точката за обсъждане и ГЕРБ да преосмислят своята позиция, каза още Танев.

Пресофис, 18 януари 2017 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram