Вятър до 100 км. ч. Над 20 аварирали в снега автомобили.

Над 20 аварирали автомобила, повечето от които с летни гуми и чужденци са извадени от двуметрови снежни преспи, които блокират повече от 36 часа подбалканският път I-5 София – Бургас в района на Мъглиж и Гурково. Движението е спряно. В разчистването му са включени роторни машини и снегорини, както и повече от 30 души. Силният вятър, достигащ до 100 км. ч., обаче, възпрепятства почистването от снега на пътния участък.  Ръководителят на снегопочистващата фирма призовава водачите да се съобразяват с наложените забрани за движение по пътищата.

Йонко Иванов – ръководител на снегопочистващата фирма „Промакс“

„Просто хората трябва да се съобразяват с пътните условия. Когато е регулирано движението, тоест, когато е спрян един път по никакъв начин  те да не решават на своя воля да прескочат органите, които са прескочили пътя и да се окопаят в някоя пряспа и след това да се чудим как да ги вадим.

Вчера сме извадили над 20 коли, повечето от които  бяха с летни гуми. По никакъв начин, дори кола 4х4 не може да мине. Хората звънят на 112, от там ни съобщават, че трябва да ги извадим и ние тръгваме в едни супер тежки условия на вятър, който е над 100 км в час. Образуваше преспи над метър, метър и половина стигат и до два метра.  Просто хората трябва да имат култура на движение и да се съобразяват със забраните. „

 

https://www.youtube.com/watch?v=BnflAyoy85U&feature=youtu.be

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram