Ружди Ружди и Елица Баракова са №1 в спорта на Казанлък за 2017

Най–високите отличия за Спортист на годината 2017 – Казанлък бяха връчени на официална церемония тази вечер. Кметът приветства всички гости на награждаването: „Да сте много сплотени, единни и да си поставяте високи цели, които да постигате с лекота и да ви носят много удовлетворение!“, приветства всички Кметът на Общината Галина Стоянова и благодари за много добрата 2017г. за спорта на Казанлък. Тя пожела и много лично щастие и признанието от техните близки. „Община Казанлък се гордее с Вас!“, каза Галина Стоянова.

Приза на красивата казанлъчанка Елица Баракова за играта й във Волейболен клуб „Казанлък“ и националния отбор до 23г. през изминалата година връчи големият приятел на Казанлък и специален гост на церемонията старши треньорът на националния баскетболен отбор „Левски“ Константин Папазов: „Търсете своите върхове и оставайте там колкото се може по-дълго!“, пожела той на младите спортисти и обърна внимание, че спортът може да променя тежкото ежедневие. Към всички казанлъчани Тити Папазов сподели, че „Казанлък е истински и хората го обичат“ и пожела „Успешна Нова 2018г.“.

Призът „Спортист на годината при хората с увреждания“ бе присъден за втора поредна година на безспорния победител и гордост за казанлъчани Ружди Ружди от Спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“ – олимпийски и двукратен световен шампион и рекордьор, четири пъти европейски шампион. Заслужено, купата за треньор получи също повторно треньорът на параатлета Радостин Тодоров. С признателност за хъса за победа на хората с увреждания отличията в тази категория връчи кметът на община Казанлък Галина Стоянова. Купи получиха параолимпийците Мустафа Юсеинов и Даниела Тодорова.

Наградата за треньор на 2017 година получи Страхил Балов за работата си с Волейболен клуб „Казанлък ” – девойки старша възраст с поздравления от Татяна Димитрова, началник на Регионалното управление на образованието – Стара Загора.

Волейболен клуб „Казанлък ” – девойки старша възраст са „Отбор на годината”. Купата връчи председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов.

9-членна комисия от общински съветници, журналисти и преподаватели по физическо възпитание и спорт под председателството на заместник-кмета на Община Казанлък Цветолина Симеонова отличи най-успешните в сферата на спорта в Казанлък за изминалата 2017-та от всичките 43 спортни клуба на територията на общината чрез анкетнто класиране в различните категории.

Комисията присъди купи на 10 спортисти, прославили Казанлък през изминалата година, а на други 7 състезатели от различни спортни дисциплини – грамоти за цялостен принос в развитието на спорта в Община Казанлък.

Церемонията по награждаване на най-успешните дейци на спорта в Казанлък изненада юбилярите през тази година от Футболен клуб „Розова долина“. „Розите“, които празнуват 70-годишнина получиха поздравления за здраве, дълголетие и нови успехи.

Всички победители на спортното поле, донесли медали и отличия за Казанлък бяха поздравени с изпълнения на Танцов ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Христо Стоянов и артистичния хумор на Гълъбина  Михайлова, на децата от Клубовете по спортни танци „Киара – Н“ и „Роза“, Общински детски комплекс „Свети Иван Рилски“, капитанът на ансамбъл девойки, младша възраст Неделина Неделчева от Спортен клуб по художествена гимнастика „Розова долина“ с треньор Марияна Ламбова, акапелно трио „Калина“ с ръководител Стефка Денева към Народно читалище „Искра – 1860“.

Община Казанлък благодари за смелостта, упоритостта и всеотдайността на своите спортисти и пожелава на всички непобедим спортен дух и през Новата 2018г.!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram