Задържаха и шофьора от среднощния екшън /Обновена/

След няколкочасово преследване бе задържан и шофиралият автомобила, навъртял тази нощ 360 километра и преследван от патрулки в областите Стара Загора и Пловдив. 29-годишният мъж е заловен в Мъглиж, научи Пресс тв. По-рано днес главният секретар Ивайло Иванов каза, че той няма криминално досие. След като са се спукали гумите на автомобила, водачът е скочил почти в движение и успял да избяга, но спътниците му бяха арестувани.

На съвместен брифинг на ОДМВР – Стара Загора и Районната прокуратура – Казанлък в сградата на РУ – Казанлък бе съобщено, че и тримата задържани са употребили наркотични вещества метамфетамини. От прокуратурата заявиха, че ще бъдат повдигнати обвинения и на тримата задържани, като най-тежки ще бъдат тези на водача, който не се е подчинил на полицейско разпореждане, шофирал е опасно и е употребил наркотици, каза районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

„Извършено е тестване на всички в автомобили. Отрицателни са тестовете за алкохол. Положителни са тестовете за наркотици” , каза директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Стоян Стоянов.

В ранните часове на днешния ден, към 2.35 часа, на улица в града патрулен екип на ОДМВР – Стара Загора предприел проверка на автомобил, пътниците в който предизвикали съмнения у служителите на реда с поведението си. Въпреки звуковите и светлинни сигнали към водача, той ускорил и направил опит да изблъска служебната кола от пътя, нанасяйки й материални щети.

Последвало преследване на територията на областите Стара Загора и Пловдив, като през цялото време колата-беглец е била под полицейско наблюдение от екипи на двете областни дирекции. С цел принудителното спиране на автомобила била поставена лента с шипове на пътното платно в участъка между селата Ръжена и Ягода в Старозагорска област. След като колата била спряна, водачът успял да избяга, а спътниците му – 23 и на 32 години, единият от които криминално проявен-  задържани. В хода на продължилото издирване, в района на село в областта, 29-годишният шофьор бил установен и задържан .

В хода на преследването не се е наложило използването на служебно оръжие, няма и пострадали.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram