Според Йордан, кадетите го предизвикали, за да забие брадвата в колата им

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 32-годишен мъж за извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство по първокласен път от гр. Сливен към гр. Гурково.

Йордан Пенев заяви, че кадетите се държали провокативно, показвали средни пръсти. Тезата му потвърди и жената карала колата. Йордан потвърди, че е употребил алкохол. Съжалявал  за действията си.

Съобщението на прокуратурата.

Днес, 16 януари 2019 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.П., на 32 г.

На Й.П. е предявено обвинение за това, че на 13.01.2019 г., на път І-6 км.354, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство и се отличава с изключителна дързост /нанесъл удари с брадва по предното панорамно стъкло и предния капак/ на лек автомобил, управляван от П.А., на 20 г. – престъпление по престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

При извършения разпит обвиняемото лице признава вината си.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /5 присъди/ за престъпления против собствеността. Настоящото престъпление  по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс е умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Й.П. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ от една година и един месец по последното си осъждане през януари 2013 г., т.е.  реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, от което следва извода, че може на се укрие от наказателно преследване.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram