Пламен Караджов: Напредъкът го няма, нито хубавият живот

„Протестите през последните дни са основен пример за несъответствие между действителността и това, което говорят управляващите в България“, така зам.-председателят  на Областния съвет на БСП Пламен Караджов определи недоволството на лекари и полицаи в ТВ „Стара Загора”.

„Очевидно не е розова действителността, напредъкът го няма, нито хубавият живот”, подчерта Караджов. По думите му има реална опасност населението, което наброява над 100 хиляди души от Павел баня до Гурково да остане без медицински услуги, ако болницата в Казанлък затвори врати. Проблемите в общинското здравно заведение са се задълбочили през последните години.

„България е парламентарна република и не може един човек в държавата да разпределя26981386_10211226933492570_608975244_oфинансов ресурс. А основните проблеми да остават, това се случи с полицията, сега с общинското здравеопазване”, коментира още Караджов. Той отговаря на въпроси, свързани с Истанбулската конвенция, позицията на БСП, поведението на управляващите, недоволството сред различни професионални среди, корупционните  практики  на властта и др.

„Френски, германски и австрийски медии определят България като най-корумпираната държава в ЕС.”, припомни социалистът. „Хасковогейт” е почти във всеки голям град в България. Много хора, включително и в областта, потърсиха възможност да споделят корупционни сигнали в БСП”, каза социалистът, който е и председател на Група съветници в местния парламент в Казанлък. По думите му европредседателството на България дава възможност за извеждане на проблемите и търсене на решения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram