И Спортист на годината на Община Казанлък за 2017 година е…

Волейболният клуб обра наградите в ежегодната класация на Община Казанлък. Тази година и трите номинации на клуба попадат „точно в десятката“ . Спортист на 2017 година е бронзовата медалистка от Световното в Словения с женския тим до 23 години Елица Баракова.  Наставникът на „Казанлък Волей“ в сезон 2016/2017 година Страхил Балов е Треньор на 2017 г., а Отбор на годината на Община Казанлък е воденият от него тим на девойки старша възраст, спечелили титлата от държавното първенство за 2017 г.

На тържествена церемония в ресторант „Казанлък“ тази вечер Община Казанлък връчи своите традиционни награди, като в продължение на месец, на база номинациите на спортните клубове, назначената от кмета на Казанлък Галина Стоянова комисия отсъди победителите в трите категории – Спортист, Треньор и Отбор на годината.

Националката Елица Баракова е Спортист на годината с общ сбор от 89 точки от гласовете на комисията, в която има представител на Община Казанлък,общински съветници,  журналисти и учители по физическо възпитание и спорт. Място в ТОП на спортистите на Община Казанлък намери колоездачът Мартин Папанов, който освен юношески шампионски титли има и първи места в национални турнири, спечели за клуб „Лястовица“ и бронзови медали от състезания в Сърбия и Гърция. С 68 точки колобегачът национал от Казанлък е втори в подреждането, а трети е бронзовият медалист от европейското първенство в Унгария по таекуондо за кадети Христо Богданов от клуб „Кентавър“. Четвърти в класацията на Община Казанлък е състезателят на Киара-Н“, който отново записа успешен сезон в спортните танци – Христиан Въгляров. Младият каратист на клуб „Шори Доджо“ Самуил Гигов също получи място в почетната десетка на спортистите, пети в подреждането. Шестото място е за още един състезател по спортни танци – Калоян Бялков от КСТ „Роза“, следван от шампионката по борба Кристина Мечкова ( клуб „Казанлък“), пилотът Косьо Йорданов (АСК „Ефко Рейсинг“), лекоатлетът Валентин Цветков (ЛК „Цветанка Христова“) и състезателката по спортна стрелба от клуб „Севтополис“ Симона Милева“.

Спортистът от СК „Даниела Тодорова“ Ружди Ружди е носител на отличието „Спортист на 2017 година с увреждания“, а треньорът му Радостин Тодоров е треньор на 2017 година на Спортист с увреждания.

Грамоти за успехи през годината получават ММА боецът Гюлтен Котелов, лекоатлетът от СК „Цв. Христова“ Алекс Топалов, катерачът Стоян Петров и таекуондистите на клуб „Кентавър“ Любомир Богданов и Илина Иванова.

Отделянето на спортистите с увреждания в друга класация е новост за Община Казанлък. За първа година обаче няма наградени футболисти, тъй като липсва ежегодната анкета на футболните фенове.

Според гласовете на представители на общинската комисия, състезатели с далеч по-слабо представяне за годината са „прередили“ шампиони, при това, в олимпийски спортове, но резултатите са отчетени на базата на преброяването. Очевидно, лични предпочитания са дали тласък за подреждането на спортистите във вида, в който Общината представя своята почетна десятка на успелите.

За разлика от предишни години обаче, Община Казанлък се опитва да върне блясъка на церемонията по награждаването, която в по-ранo познавахме и като „бал на спортиста“, с  богат награден фонд и пищни трапези. Тази година за място на събитието бе избран ресторант „Казанлък“, домакин на повечето светски партита за сезона. Сред гостите, които награждаваха призьорите, бе баскетболната легенда Тити Папазов и борецът, помощник-треньор в националния тим на жените Мариан Недков.

 

Снимки: Иван Бонев и Красимир Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram