Времето днес

Днес преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа до умерен, в Западния Предбалкан временно и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, по-високи в западната половина на Дунавската равнина, в София – около 9°.

В планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа умерен до силен предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 0°, на 2000 метра – около минус 3°.

Преди обяд над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд облачността, средна и висока, ще се увеличи и вплътни. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 7° и 9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Времето днес

Днес увеличението на облачността от юг ще обхване и Северна България. Около и след обяд от юг ще завали сняг, като до вечерта валежите ще обхванат по-голямата част от страната, а през предстоящата нощ ще се усилят. В югоизточни райони и по морския бряг ще вали дъжд и мокър сняг. Ще се появи слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между минус 3° и плюс 2°, по Черноморието до 5-6°.

Над планините облачността ще се вплътни и около и след обяд на много места ще завали сняг. По-значителни ще са валежите в Родопите и Странджа. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черномориeто ще е предимно облачно. От юг ще започнат валежи от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 4-6°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето след обяд ще е 3-4 бала.

http://www.meteo.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram