Щракнаха белезниците на двама „куриери“ на ало-измамници

В бюлетин №318/2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена телефонна измама, при която 68-годишна жена, след като е била въведена в заблуждение, че помага на полицията,  е дала сумата от 6500 лв. и златни накити. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

В бюлетин №339/2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена телефонна измама, при която 76-годишна жена, след като е била въведена в заблуждение, че помага на полицията, е оставила пред дома си сумата от 4600 евро. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени двама мъже – на 62 г. и на 67 г. от гр. Хасково, които са съпричастни към извършените престъпления в ролята на „куриери“, като са прибирали инкриминираните парични суми. 62-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, а на 67-годишния с постановление на РП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работа по документиране на престъпната им дейност продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram