Прокуратурата обвини бивш магистрат и адвокат от Раднево за осуетяване на наказание

Обвиняват бившия председател на Районен съд Раднево – Евелин Драганов и адвокат Филип Горов от Адвокатска колегия в Стара Загора, съобщиха от Софийска градска прокуратура (СГП). Двамата са с мярка за неотклонение „подписка“.

Те са обвинени за опит към лично укривателство, извършено в съучастие и в условията на продължавано престъпление. Доказателства за тяхната вина са събирани от 27 януари 2017 г. до 31 май 2017 г.

Двамата заедно и по отделно искали да възпрепятстват правосъдието. Те са се опитали да осуетят наказателното преследване към Люба Петрова, без да се споразумели предварително с нея.

Спрямо Петрова се води наказателно производство за документни и длъжностни престъпления, което се намира в съдебна фаза, поясняват от прокуратурата.

Действията им се изразявали в провеждането на срещи и разговори с двама от основните свидетели по делото, водено срещу Люба Петрова, в хода на които ги убеждавали да оттеглят показанията си срещу нея.

Действията на обвиняемите останали на фазата на опита, тъй като двамата свидетели отказали да променят показанията си.

Към периода на извършване на настоящето деяние Евелин Драганов не заемал вече длъжността председател на Районен съд гр. Раднево.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram