От Общината крият резултата от обследването на „Кармен“ за „сКанирВането“ му

Според сроковете, предвидени за обследване на ромския блок „Кармен“ за евентуалното му саниране, на 27 декември м.г. фирмата трябва да е приключила с прегледа на състоянието му. Конструкторите трябва да са готови със заключението годен ли е или не „Кармен“ за саниране.

Припомняме, че обвита в пълна тайна обществена поръчка на Общината избра фирмата за обследване, но досега няма информация как и свършил работата конструкторският екип и какво е преценил.

От редакцията на Пресс ТВ изпратихме питане до ПР-а на Община Казанлък Петя Бързелова относно резултата от обследването на блока, който от години е в отчайващо състояние.

Ето и отговора на госпожица Бързелова:

„Във връзка със запитване относно обследването за саниране на блок „Кармен“ в гр. Казанлък, съобщаваме, че външните изпълнители, избрани по реда на ЗОП са изготвили технически обследвания и технически паспорти за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, построени по индустриален способ, заявили участие в Национална програма енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Община Казанлък, в качеството си на възложител, извършва проверка на представените доклади във връзка с поставените условия, определени с техническите спецификации и договорите с изпълнителите.

 

Пресцентър Община Казанлък“

Припомняме, че Пресс ТВ направи поредица от материали по темата и показа, че в първичните документи, с които ромите са кандидаствали за саниране има груби нередности. Голяма част от обитателите на „Кармен“ не са известени за кандидатстването за саниране, в управителния съвет на сдружението от тримата членове, двама са криминално проявени.

Припомняме и че цената за обследване на квадратен метър, определена от Община Казанлък е 6 лева. тя е една от най-високите у нас, като в Стара Загора, например, е двойно по-евтина.

Както се прочу в цяла България като „сКанирВане“, още в самото начало намерението изглеждаше мисия невъзможна и привнесе към печалната слава на Казанлък чрез няколко репортажа в национален ефир. Сега след финала на инженерния преглед интересът е още по-голям, защото трябва да бъде отговорено става ли „Кармен“ за ремонтиране?

Колко публични средства са изхарчени за обследването на „Кармен“ и как са се произнесли конструкторите, продължаваме да питаме Община Казанлък. Дали не остават подведени предизборно ромите с кухи обещания, че блокът им е пригоден за саниране и дали едни пари не заминаха в джоба на близка до властта фирма?

620_a1a52ba574bf280dfad6af5dc67bd5b8sanirane8

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram