„Розите“ започват зимната подготовка с пет уговорени контроли

„Розова долина“ ще започне зимна подготовка в понеделник – 19 януари. Дотогава, окончателно трябва да бъдат обсъдени вариантите за подготвителен лагер, като надделява възможността футболистите да тренират на Старозагорските минерални бани. Сигурни са и по-голяма част от контролите, които предстоят да бъдат изиграни. Първата е насрочена за 4 февруари с втородивизионния „Раковски“, като се умува все още дали в с. Баня или на ст. „Севтополис“ да бъде първата проверка от зимната подготовка. Втората сигурна дата е 7 февруари, но се уточнява противникът. Вариантите са два – съставът на „Свиленград“или „Димитровград“. На 11 февруари е мачът с ФК „Трявна“ в Казанлък. Следващата контрола е запланувана с дублиращия отбор на „Берое“ за 18 февруари, като се избира мястото за двубоя, съобщиха от щаба на казанлъчани. С „Ботев“ Гълъбово, още един от отборите, играещи в Б група, е последната проверка на „розите“ преди подновяването на сезона.
Югоизточна „В“ група стартира на 28 февруари, приключва на 31 май, с три междинни кръга – на 25 март, 22 април и 13 май, както и един кръг, чийто срещи са изтеглени в петък, 10 април, заради Великден. Първият мач за „розите“ от пролетния полусезон е гостуване срещу „Тунджа“ Ямбол на 28 февруари.
Програмата за пролетния полусезон на Югоизточната „В“ група е въведена с точните дати и часове на срещите в Информационната система на Зоналния съвет на БФС – Пловдив.
Припомняме, че ФК Стара Загора напусна първенството и за неговите срещи ще бъдат присъждани служебни победи на съперниците му.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram