Общинари търсят скейтбордистите поломили водоскока в „Розариума“?

При прегледа на видеозаписа от камерите за видеонаблюдение в парк „Розариум“ се установи, че въпросният водоскок във фонтана на парк „Розариум“ е счупен на 8 януари през деня. Деца, които са използвали излъсканото до блясък мраморно дъно на фонтана за състезания по скейтборд и каране на ролери, са нанесли поражението.
От Община Казанлък са взети незабавни мерки за възстановяване на унищожената част, както и за обезопасяване на съоръжението, така че то да не се използва за спортни цели. Специална скейтборд площадка има изградена в парк „Васил Левски“. При облагородяване на междублоковите пространства Община Казанлък предвижда изграждане на съоръжения за скейтборд и в други точки на Казанлък, така че децата и юношите да използват тях, а не съоръжения, имащи съвсем различно предназначение.
За предотвратяване на подобни инциденти, както и на инциденти, при които биха могли да се наранят самите скейтбордисти, Община Казанлък взема мерки за недопускане на хора във фонтана. Наред с това предупреждава гражданите, че системите за видеонаблюдение работят денонощно както в парка, така и в централната градска част, така че виновните лица ще бъдат идентифицирани и ще им се потърси отговорност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram