Кой ще грабне отличие сред спортистите на Казанлък?

Остават броени часове до церемонията по награждаването на Спортист на годината, 10-те най-успешни спортиста на Община Казанлък за 2018 година, Треньор и Отбор на годината. Престижните статуетки ще бъдат връчени утре, като събитието е в ресторант „Палас“, от 17.30ч., в присъствието на номинираните състезатели и треньори. До последно, от комисията по избора, в която единственият спортен журналист бе колегата ни Красимир Ганев, запазват мълчание по темата, а изненадите тепърва предстоят.

От 38 представители на казанлъшки клубове, номинирани в традиционната класация за постижения през годината, един ще грабне приза Спортист на годината. Своите шансове за успех имат както представители на традиционните спортове, като борба, лека атлетика, таекуондо, карате, футбол и волейбол, така и екстремните – автомобилизъм, мотоциклетизъм, спортно катерене, а също и състезатели по спортни танци, художествена гимнастика, спортна и ловна стрелба, ММА, ориентиране. Големите отсъстващи от номинациите тази година са клуба по колоездене „Лястовица“ и СКА „Пендарева“.

Седем са кандидатурите за отбор на годината и четири за треньор на 2018 година. Дебют в класацията прави един от най-успешните автомобилни клубове в България, с двигател неостаряващият Николай Мончев и солиден финансов спонсор, начело на „Алба Дамасцена АСК“. Неуморният ветеран и ултрамаратонец, прехвърлил седемдесетте Ради Милев, отново е готов да премери сили с „младоците“ на спортния терен. С многобройните си национални и световни рекорди от годината в Румъния, Чехия и Норвегия, Ради е готов да заеме мястото си сред ТОП 10 на спортистите на Казанлък за годината. Но дали ще е сред тях – предстои да видим. Ако Ради Милев (ЛК „Цветанка Христова) е най-възрастният сред номинираните спортисти, децата от карате клуб „Шори Доджо“ са най-малките участници, кандидатстващи за отличията на 2018 година.

За отбор на годината ще спорят ФК „Розова долина“, СНЦ КЛС „Балиста“, още един дебютант в анкетата, 13-годишните на Волейболен клуб „Казанлък“, СК по художествена гимнастика „Розова долина“, ветераните от СК „Орлово гнездо“ и СКЗ „Бели рози“. Призът треньор на годината си оспорват Николай Богданов, Иван Танев, Петър Радев и Радостин Тодоров.

Параатлетите Ружди Ружди и Даниела Тодорова също са номинирани от името на клуба си -СК „Даниела Тодорова“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram