Казанлъшки социалисти: Да кажем НЕ на водената от Правителството политика!

„Да кажем НЕ на водената от Правителството и министъра на транспорта – Ивайло Московски политика на поетапно спиране на железопътния транспорт”, с този призив излязоха младите социалисти в Казанлък. Те са против спирането от движението на пътнически влакове, минаващи през гара Казанлък. С Подписката те призовават хората да се каже „НЕ на бавното и мъчително убийство на БДЖ”. Спрените влакове са ПВ №30133 Карлово – Сливен, ПВ №30143 Карлово- Тулово, ПВ №30230 Тулово- Карлово, ПВ №30232 Тулово- Карлово. „Доста граждани от община Казанлък са възмутени и категорични, че не е възможно днес да се ограничава използването на най-евтиния транспорт от ученици, студенти и работници”, това подчерта зам.-председателят на ОбС на БСП Спас Момов, поставяйки своя подпис в изразеното гражданско недоволство.

Втори ден вече младите социалисти от Стара Загора събират подписи против намеренията за спиране на над 140 броя пътнически влакове – 1/3 от движещите се към края на 2014 година. С Подписката те подкрепят исканията на железничарите за запазване влаковете и работните места. Гражданите, които използват жп транспорта и са недоволни от ограничителните мерки на държавата, могат да намерят Подписката в сградата на БСП в Стара Загора и на жп гарата в областния град.

На 24 януари 2015г. (събота) от 10 и 30 часа на жп гара Стара Загора ще се състои граждански протест срещу опитите за унищожаване на БДЖ. Младежкото обединение в БСП – Стара Загора се присъединява към гражданите и се обявява твърдо против спирането на композиции и предстоящите съкращения в държавната железница. Те призовават всички, които имат волята и смелостта да се противопоставят на това безумие да се включат в протеста.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram