„Бъдеще за децата с увреждания“ с ново име

Сдружението „Бъдеще за децата с увреждания” променя името си на „Бъдеще за децата“. Новината беще съобщена по време на пресконференция от Мария Гинева, ръководител на неправителствената организация. Променено и логото на сдружението. Разширен е обхватът на целевите групи, с които ще се работи занапред.

„Промяна в действие“ е наименованието на най-новият проект по който сдружението ще работи, търсейки все по-голяма разгласа на своитe дейности, включително, създавайки нови партньорства, стимулиране на дарителството, доброволчеството и гражданската активност.

По идея на организацията, учредява се награда „Бъдеще за децата“, която ще бъде ежегодна и ще се връчва на Международния ден на детето 1 юни.

Местната организация подписа Договора за изпълнение на проекта „Промяна в действие” през месец ноември 2014 година на стойност около 10 хил. евро. Той ще приключи през ноември 2015 г. За това време са заложени пет обучения, през които ще преминат служителите на организацията. За популяризиране на Сдружението ще бъдат направени ателиета – „работилнички на открито“ в парк „Розариум“. Очакванията са всички инициативи да допринесат за по-голяма популярност и рагласяване на услугите, предлагани от „Бъдеще за децата“.

Днес сдружението помага на близо стотина деца в риск и техните семейства- деца с риск от изоставяне, с поведенчески проблеми, на родители в развод, жертви на насилие, деца с увреждания и др. 20 деца са обслужвани от Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания.

Центърът за обществена подкрепа разполага с обучени специалисти -шестима социални работници, двама психолози, социален сътрудник и логопед. Към Центъра за социална рехабилитация и интеграция работят педагог, трудотерапевт и психолог.

logo_ÑÍÖ_new_2015

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram