Как да кажем „Благодаря“ 50 пъти

Дарете хората около вас с „Благодаря“ днес. 11-ти януари се отбелязва световният ден на думата “Благодаря”.Счита се, че трябва да изразим благодарността си на семейството, приятели, колеги и всеки, който ни е направил деня по-добър.

Какво означава „Благодаря!“
„Благодаря!“ е една от онези прекрасни думи, които използваме, за да изразим специална признатлност, но понякога може да значи всичко. Когато е от сърце, дълбоко,  от най – красиви чувства и най – искрени мисли, „Благодаря!“ означава много.

Мнозина считат, че „благодаря“ е една от най-красивите български думи. Казвайки я означава, че Даряваш благо. Така от тук нататък ще си благ с човека, за когото е предназначено.
В речевия етикет думата е : учтива формула за съгласие или отказ в отговор на предложение, покана, оказано внимание, поздрав и др. Благодаря! Благодаря много! Благодаря, с удоволствие! Не, благодаря!

„Благодаря!“ означава, че винаги имаш време да покажеш на някого колко важен е за теб, че си направил деня му радостен и понякога, че благодарение на теб, всеки ден е специален.
„Благодаря“ означава нещо специално, което някой, никога няма да забрави.
Счита се, че една от най-чистосърдечните фрази на български е:
Благодаря от цялото си сърце!!!
Счита се, че денят на думата „Благодаря“ е измислен от търговци на картички, с цел да ги продават по-добре. Ала дори и така да е, това е една от най-красивите думи на редица езици.

Как да кажем „Благодаря“ на 50 различни езика? Може да научите от линка отдолу:

https://www.tinyprints.com/say-thank-you.htm

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram