До група съветници на „БСП лява България“: Няма хаос. Става дума за усложнена пътна обстановка

До група съветници на „БСП лява България“:

Няма хаос. Става дума за усложнена пътна обстановка.

През нощта на 11-ти януари,2019г. на територията на града по график работиха 3 опесъчителни машини, които опесъчиха рискови за заледавания райони в ж.к.“Изток“, бул.“Княз Александър Батенберг“, бул.“23 пехотен Шипченски полк“, надлезите към „Арсенал“ и до КАТ. Останалите части на града бяха проконтролирани и бе констатирано добро състояние на пътната настилка.

Усложнената пътна обстановка възникна след внезапно падналата студена и гъста мъгла над Казанлък и околностите, която не позволяваше видимост, по-голяма от 50м. и последва рязко заледяване на места на пътната настилка. В Казанлък Общинското предприятие веднага, в 06,10ч., реагира за справяне със ситуацията с още 2 допълнителни опесъчителни машини, които отново опесъчиха всички основни пътни артерии в града и кв.“Изток“. Опесъчаването приключи към 08,20ч. Бяха изразходени допълнително 80 тона пясък и сол.

След подаден сигнал от органите на реда, за пътя Казанлък – Крън, който е част от Републинската пътна мрежа за тежък пътен инцидент, което наложи временното затваряне на пътя и пренасочване на движението през Енина, 2 опесъчителни машини бяха веднага изпратени за опесъчаване и облекчаване на трафика в двете посоки към и от Казанлък.

В 05,30ч. след цялостен обход бяха опесъчени общинските пътища Казанлък – Енина, Долно и Горно Изворово, Казанлък – Бузовград – Горно Черковище. До 06,10ч. те бяха опесъчени за нормално придвижване при зимни условия.

Движението на камионите се проследява с ДжиПиЕс устройства и се следи от общински служители, за да бъде издаден Протокол за извършеното опесъчаване. За 11-ти януари Протоколът ще бъде готов на 14-ти януари, 2019г.

По справка от дежурните по сигурността към Община Казанлък и РУ „Полиция“ – Казанлък през изминалото денонощие няма други подадени сигнали за инциденти и регистрирани ПТП-та. Категорично отричаме какъвто и да било хаос, става дума за усложнена пътна обстановка.

Приканваме водачите на МПС да следят прогнозата за времето и информацията за пътната обстановка и заради възможни резки промени на времето да се движат с повишено внимание, със съобразена скорост и да спазват дистанция.

Пресцентър на община Казанлък

БСП пита кмета на Казанлък защо не са опесъчени улиците в общината

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram