Търсят отговорник за инвестициите на Община Казанлък с обява

Взе ли си поука кметът от редицата гафове в предния мандат с порочния контрол на инвестициите и дискредитирани кадри по високи позиции, отговарящи за качественото влагане на публичните средства? 

Конкурс за строителен инженер, който да оглави новия  отдел „Инвестиционни проекти с външно финансиране“, е обявен от Община Казанлък.

По новата структура на администрацията, предложена от кмета Галина Стоянова и гласувана от Общинския съвет, вече има и такъв отдел, след премахването на няколко дирекции и трансформирането им в по-низши форми.

Специалистът, търсен с обява, ще трябва да „ръководи и координира целия процес по изпълнение и отчитане на инфраструктурни проекти, финансирани от оперативните програми на ЕС и други външни източници на финансиране“, пише на официалната страница на Община Казанлък. Документи се събират до 21 януари.

Припомняме, че през предходния мандат няколко фрапиращи случая показаха, че инвеститорския контрол на Общината е силно занижен или направо отсъства. Един от тях бе срутването на Математическата гимназия и несбъдналия се строеж на Национален център по природо-математически науки. Контролът бе възложен на гл.инженер на Общината, но чиновничката така и не го упражни подобаващо и хазната ни изгуби засега шестцифрена сума пари на данъкоплатеца, която вероятно ще нарастне. Предполага се, че това е една от причините главата на инж.Владимирова да падне, а длъжността й да бъде закрита. Последва я отстраняването и на гл.архитект Недялков, чието име бе забъркано в редица скандални решения и корупция, за които Пресс ТВ направи свои разследвания и показа фактите.

За нов гл.архитект Стоянова назначи завчера 70-годишния пришълец от столицата арх.Стоев. Говори се, че това е вариант на ръба на безизходицата, заради липсата на желаещи да приемат позицията и след десетки откази на архитекти от половин България.

Вероятно няма и подготвен кадър, подходящ да се захване с инвеститорския контрол, затова се е наложило Стоянова да пуска обявление в интернет.

Все още не е обявен и новият зам-кмет, този на мястото на финансиста Петър Косев, прочул се печално по няколко повода, сред тях покупката на училище „Димитър Андреев“ и укриване на доходи от държавата.

Злите езици коментират, че никой не искал да приеме и да си сложа главата в торбата със забатачените общински средства и огромен дълг, възможно било кметът да прибегне до преформулиране на някои свои позиции и да прибегне до крайни мерки. Трети месец няма кой да отговаря за ресора с публичните финанси, предстои да бъде приет бюджетът за 2016 г., където ще са заложени сумите по плащането на лихвите по няколко кредита след изтичането на гратисния период.

Чува се и че са напуснали администрацията специалисти с повече от един мандат служба, помолени да се оттеглят или такива, чиито нови длъжностни характеристики намаляват и приравняват заплатите им с тези на хигиенитските.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram