Халил Летифов: Правата на шофьорите трябва да са защитени

Халил Летифов в предаването Референдум по БНТ относно пакета ”Макрон” заяви:
“Комисията по транспорт в НС, на която съм председател, сме провели десетки изслушвания на превозвачи, държавни институции и др. заинтересовани страни по пакета “Макрон”. Заехме позиция да защитим интересите на българските превовачи. Опитахме се партийно от ДПС, а и като комисия по транспорт да заявим на европейско ниво ясно и категорично позицията на нашата страна, като защитим българските превозвачи.(…)
Видно е, че има двоен стандарт и ние в България сме наясно с проблема на превозвачите. По дипломатически път страната ни трябва да засили работата си, за да намерим всички варианти, да използваме всички лостове, които имаме, за да постигнем защита на нашите превозвачи. Мярката от пакета “Макрон” с “връщането на камиона” пречи и нарушава всички принципи, които са в основата за движение. (…)
Съгласен съм, че бързането от страна на Европа да приема мерките е притеснително и, ако бъде отложено гласуването, ще е успех. Затова, само по себе си, трябва да защитим идеята за свободна Европа и да защитим нашия, българския бизнес. Директивата на ЕС не трябва да нарушава свободното движение на капитали и респективно нашата икономика. Правата на шофьорите трябва да са защитени, но в случая не се казва как.(…)”

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram