Кметът на Шейново – с отличие в класацията за декември

Данчо Данов кмет на село Шейново е победителят в класацията по места на Община Казанлък за последния месец на 2017г. в категорията „Привличане на инвестиции – добре развит местен бизнес, добра работа с местния бизнес.

Кметът на Общината Галина Стоянова предостави възможността да връчи Почетната грамота на Областния управител Гергана Микова по време на среща в кметския кабинет в ранните часове на понеделнишкото утро, преди началото на честванията за 140г. от Освобождението на Казанлък.

„На кафе“ при Кмета гостуваха заместник председателят на Народното събрание Емил Христов, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и почетните граждани Николай Ибушев и Добромир Гущеров.

Данчо Данов определи наградата като отличие за промяната към добро в селото. През 2017г. младите хора започват да се връщат към Шейново, започва производството на пелети, нови работни места разкриват и цеховете за пластмаса и за метали … 2017г. бележи за селото и развитие на традиционния за българите поминък – земеделието с нови насаждения на рози, лавандула и орех.

Пред гостите на срещата младият шейновски кмет разказа, че самият той има малък бизнес и знае колко струва това, че е човек, отворен за предизвикателства, но безспорно едно от най-големите е било изборът му за кмет на селото.

През Новата 2018г. Данов пожелава на всички шейновци да са здрави, по-добри един към друг, да не забравят, че са наследници на борбен народ, защото българите сме народ с история.

Днес Шейново домакинства честванията за победата в 2-дневната битка в района на Шипка – Шейново на отряда на Руската армия и българските Опълченци срещу Централната османска армия и капитулиралия корпус на Вейсел Паша. Последният епичен бой между турци и руси в Освободителната война окончателно отваря прохода Шипка за руско настъпление към Южна България и Цариград.

Обмяната на опит на добри практики между населените места в община Казанлък, която поощри общинската класация за Кмет на населено място в различни категории през миналата година продължава като подробно разгърната редовна рубрика през тази година на страниците на вестник „Искра“.

Пресцентър на община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram