Безработни младежи имат шанс за работа в Германия

На информационна среща проект АБАНО по програма MobiPro- EU беше официално представен пред безработни младежи от Казанлък от представител на неправителствената организация – Фондация АВО- България със седалище Стара Загора.Фондация АВО е реализирала множество проекти на геронтологично обслужване и обучение на персонал на старческите домове от Казанлък, административния и медицински персонал в институциите за обгрижване на възрастни хора в провинцията Северен Хесен в Германия. Проектът се реализира едновременно в България и Испания, като млади безработни хора от двете държави между 18 и 27г. получават възможност да бъдат обучени в професията „Геронтологичен специалист“ в Германия, в законовия срок от 3 години.

Реализирането на проекта в България дава уникална възможност на 15 безработни младежи от област Стара Загора за професионално обучение и реализация като квалифицирани специалисти в сферата на геронтологичните грижи.

Програмата MobiPro-EU е подкрепена и от Европейската комисия и цели намаляване на бедността и безработицата сред младите хора, граждани на държава членка на ЕС като подпомага мобилността на младежите в рамките на ЕС, избора на бъдеща професия и финансира обучението за придобиване на професионална квалификация. Разходите за младите хора се покриват от германската страна и с европейски средства.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram