Каква ще е 2019 година – годината на ПРАСЕТО

Не е изненадващо, че образно казано,  може да оприличим хороскопът за 2019 г. в годината на Юпитер и самият Юпитер в собствения си дом – Стрелец, като време за глътка въздух, за потупване по рамото, за прегръдки и… ръкостискания. Ако погледнем в китайския календар, предстоящата година е на Прасето, но ако надникнем в календара на братята им по дръпнати очи – японците, те  смятат, че годината ще бъде управлявана от Глигана, а другите им братя в Тайланд – от Слона. Явно източните астролози не могат да постигнат консенсус на кое животно е подвластна годината, но независимо от името на животното,  единодушно са стигнали до извода, че  същността на годината не се променя. Няма значение как се казва годината – Прасе, Глиган или Слон, очакваме това да е период на сближаване между хората, не само на физическо ниво, но и на емоционално. Разбира се, това има както положителни, така и отрицателни черти, не се изненадвайте, ако в отношенията ви се появи известно нехайство и прагматизъм. Отстрани комбинацията може да изглежда странна и взаимноизключваща се, но така е в астрологията, а и в живота, за да не ни е скучно.

Годината – 2019, е подвластна на планетата на добрите възможности и късмета – Юпитер, но това не е всичко, тя ще бъде и под мощното енергийно влияние на Слънцето, Марс и Земята. Водещата позиция, разбира се, е Слънцето, както никой не се съмнява – то огрява всичко и навсякъде, но Земята ще бъде следващата по сила и влияние и така ще постави в господстващо положение  Марс, което означава, че агресията и жестокостта на червената планета ще бъдат заземени и балансирани. С други думи, конфронтацията между хората няма да бъде ярка и до известна степен ще бъде заменена от сближаването помежду им.

2019 година се очаква да бъде изпълнена с активност и открито желание за живот.  Всички ще имаме желание да творим във всички области и да се наслаждаваме на живота във всичките му проявления. Много от нас най-сетне ще спрат да се страхуват за утрешния ден и ще започнат да оценяват това, което имат тук и сега. Трудно е да се каже дали това ще ги направи по-щастливи, но най-малкото нощно време ще спят по-спокойно. В годината на земните вибрации повечето от нас ще се обърнат към реалността и към действителните възможности за съществуване. Периодът е подходящ за въдворяване на нов ред, за ремонти, строителство, а в духовен план – за изясняване на взаимоотношенията и колкото и да е трудно, за взаимно прощаване. Възможно е интелектуалците да измислят нови джаджи във връзка с облекчаване на живота ни. Очакваме иновации във всички сфери и най-вече в творческите. Ще се подобри бизнес сферата и междуличностните отношения ще бъдат успешни. Всеки, който иска да започне или разшири бизнеса си, лесно ще се справи, а тези, които искат да създадат семейство, сега е моментът. Интересното е, че има голяма вероятност и за физическо усъвършенстване. Всички спортисти до средата на годината ще получат по едно мощно рамо от звездите и ще бъдат във върхова форма, готови за нови рекорди, но това, разбира се, ще бъде постигнато само чрез постоянство и системни упражнения.

Ако погледнем ситуацията през 2019 г. от гледна точка на нумеологията – и от там късметът се потвърждава. 2 + 0 + 1 + 9 = 3.  Тройката винаги е означавала триединството в духовен план. Бог Отец, Бог Син и Светия Дух, затова тройката означава вдъхновение, а имаме ли вдъхновение, почти винаги стигаме до брилянтен резултат и щастливи събития. Не забравяйте, че всичко това не пада от небето, а е свързано с усилена работа и точна мотивация. Тази година дори и минималните усилия, ще имат положителен резултат.
2019 ще бъде подходящ момент за напредък по пътя на успеха във всички области. Това, което до сега за повечето от нас се е смятало за много трудно, ще се превърне във вълнуваща игра и направо ще започнете да се жонглирате с него. Бизнес проектите също ще бъдат успешни. Тази година е благоприятна за изграждането на дом и семейство, независимо, че може  да има и известни затруднения.
На фона на многобройни конфликти от планетарните енергии  възможно е да възникнат ситуации, опасни за физическото здраве, но общо взето не се очакват сериозни проблеми. През годината са възможни по-скоро наранявания и заболявания, дължащи се на небрежност. Става въпрос за настинки, изгаряния и леки отравяния. Никой не трябва да пренебрегва елементарните норми за безопасност в ежедневието и на работното място. Особено в началото и в края на годината.

В този период основната опасност може да бъде свързана с доверието. Ако погледнете характера на годината, Прасето е изключително наивно и може да стане жертва на измама. Като се има предвид, че основните събития през 2019 г. ще бъдат на нивото на материалния свят, измамите и безскрупулните методи на действия са вероятни в сферите на стоковия обмен, финансите и личните отношения, но те може да бъдат лесно преодолени, ако всички ние проявяваме известна предпазливост. Фразата „Доверие, но и проверка“ трябва да се превърне в мотото на годината.

Като цяло, 2019 г. трябва да бъде с активно творческото начало. Само много мързеливите няма да променят положително финансовото си положение. Звездите съветват смело да действате, но не забравяйте и необходимата предпазливост.

Източник: astrolife.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram