С 20% са се увеличили приходите от туристическия данък в Павел баня

Общата рамка на бюджета на община Павел баня за 2020 г. се очаква да бъде ще бъде над 12,5 млн. лв. към това се прибавя и извънбюджетното финансиране, включително големият проект за близо 5 млн. лв. за цялостен ремонт на водопровода в селата Горно и Долно Сахране, отпуснати по програмата за развитие на селските райони. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора зам.-кметът на общината Йордана Енева. По думите ще се добавят и 729 хил. лв., отпуснати за подпорната стена в Турия.
Разчитаме, че бюджета ще надмине 20 млн. лв. с извънбюджетното финансиране.

„Приключихме без неразплатени разходи 2019 г. В момента се прави бюджет в община Павел баня, кметът Иса Бесоолу държи изключително много на инвестиционната програма и то такава, че да бъдат удовлетворени и исканията на отделните населени места, много държи и град Павел баня да се доразвие като туристическа дестинация“, коментира Йордана Енева. Тя изрази задоволство и от факта, че през последните два амесеца рязко са се повишили приходите от туристически данък в общината, известна с лековитите си минерални води.

„Това за Павел баня е много важен приход, 210 000 лв. бяха внесени за 2019-та година. Като последните два месец са се увеличили постъпленията от тези такси с близо 20%, след въвеждането на новата система за отчитане на нощувките“, каза още Йордана Енева. Тя обясни също, че се залага и на приходи от платено паркиране. Разбира се бюджета остава социален, както винаги, има пари за читалища, пенсионерски клубове и за образованието, допълни Йордана Енева, която днес отбелязва и своя имен ден.

Цялото интервю на Силвана Налбантова от Радио Стара Загора може да чуете тук:

https://bnr.bg/…/s-20-sa-se-uvelichili-prihodite-ot-turisti…

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram