Няма затворени пътища и бедстващи в 11-те общини на област Стара Загора, има сигнали за непочистени пътища

В Областна администрация се състоя поредното заседание на кризисния щаб във връзка с усложнената пътна обстановка в областта след обилните снеговалежи.

Към момента на територията на Старозагорска област няма затворени пътища и бедстващи хора по информация от 11-те общини. Няма ограничения за преминаване на моторни превозни средства, включително и на проходите Хаинбоаз и Шипка. Там навалелия сняг е с дебелина над 30 см, а температурата е около минус 16 градуса. Почистващите фирми продължават да опесъчават и да обработват със сол пътната настилка. Днес за Прохода на Републиката ще бъдат доставени нови 200 т пясък и 100 т сол.

Няма нарушено електрозахранване в населените места от областта.

В Областна администрация постъпват сигнали от граждани за непочистени улици в населени места. Един от тях е за селата Мъдрец, Искрица и Главан в Гълъбовска община. Оттам съобщиха, че вече е започнало почистване на улиците вътре в селата. Предстои да започне почистване на пътя Радунци-Борущица.

Областният управител инж. Георги Ранов напомни, че кметовете на общини трябва да изпълняват задълженията си, свързани със снегопочистването. Ако имат нужда от помощ, могат да се обърнат за съдействие към кризисния щаб за евентуално пренасочване на снегопочистваща техника към нуждаещите се райони.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram