Новини от вас: Главната не признава доценти и професори

Здравейте! Пиша ви като бивш работник в Института по розата и етеричномаслените култури.
С голям интерес от няколко месеца следя по различни медии „напрежението” в казанлъшкия институт. Определено имам своите наблюдения, но ме притесни един факт, на който очевидно никой не обърна внимание. Той се крие зад следното съобщение на общината.
Там кметът на Казанлък Галина Стоянова, напълно с право се интересува от напрежението в инстутута. Няма как да не събуди възмущение фактът, че  огромната загриженост за бъдещето на научния институт от общината, са забравили да сложат необходимите титли т професор и доцент  и обявяват учените просто като Недко Недков и Наташа Ковачева.
И двамата са хабилитирани учени и е меко казано в официалното писмо, в което има и правописни грешки, да се забрави званието проф. д-р Недко Недков и доц д-р Наташа Ковачева. 
Далеч съм от поличитечски игри, макар за свързаните с института да стана ясно, че подвласната на кметицата партия се опитва да разбунва духовете в института, нещо от което съвсем няма нужда точно там.
Така  че, моля Главната да не забравя да отдава необходимото внимание на научните титли, а относно желанието на общината да участва в конкурса е просто абсурдно.
Прост пример: Все едно при разпределянето на семейния ви бюджет да дойде непознат, щото бил от Казанлък. Абсурдно е естествено.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram