Новини от вас: От позицията на силата, как са действали ГЕРБ…Алекси Алексиев в действие!

https://www.youtube.com/watch?v=cFIkjCY0t3U

Уважаеми съграждани, на записа се вижда как лицето Алекси Койчев Алексиев – бивш Директор на ОД на МВР Стара Загора, нахлува с цел саморазправа в магазин, намиращ се в нашия град Казанлък, с негов голям приятел, без да се представи кой е, защо идва, и в какво качество?
Същия в явно нарушение на правилата по ЗМВР и НК и от позицията на човек с неограничена власт, започва да се държи нагло и подло, като започва да заплашва собственичката на магазина със създаването на страшни проблеми, с проверки от контролни органи, със затваряне на магазина, като твърди и гарантира, че всичко казано от него ще се случи.
Всичко казано от него не е съобразено с контитуционно гарантираните граждански права на жената която заплашва. Бившия директор 1-ва степен на ОД на МВР Стара Загора, с присъдена категория Б-комисар е разполагал с достатъчно влияние върху всички сфери от обществено-политическия живот, органи и институции. Достатъчно основание за това се очертава от поведението му в този магазин, осъществено на 13.07.2011 г.
Форма на репресия, изразена от властовата си позиция, е казаното от Алексиев под форма на заплаха отправена към собствeничката на магазина за възлагане на проверки и затваряне на семейния й магазин от държавни органи, очевидно с цел да бъдат наказани, чрез лишаване на семейството й от доходи за съществуване. Логичният отговор, който човек може да си изведе, от съдържанието на този запис е, че МАЛКИЯТ ЧОВЕК от народа не може да разчита на обективна и ефективна защита от правоохранителните органи. На защита и привилегии от органите на властта могат да разчитат, според преобладаващата практика и изграденото обществено мнение, силните на деня, с оглед служебното си положение и с оглед взаимни услуги.
Качеството на Алекси Алексиев като Директор на ОД на МВР Стара Загора и поста който е заемал не му е създавал имунитет срещу критики коментари.
Членовете на обществото имат право, респ. чрез медиите, да добиват своя представа и изграждат собствено мнение, както за публичната дейност на Директора на ОД на МВР Стара Загора, така и за факти и обстоятелства, свързани с неговата личност. Гражданите имат право да научават, критикуват и изказват свободно своите мнения за публичните личности, заемащи висша държавна длъжност, които следва да са приели отговорноста и задълженията да участват в работата на висшите органи на държавното управление-професионално, честно и добросъвестно.
Чл.39 ал.1 от Конституцията на РБ гласи: Всеки има право да изразява мнение и да го розпространява чрез слово-писмено или устно, чрез звук, изображение или друг начин.

С уважение: Петко

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram