„Новини от вас“: Заради нечия немарливост в Източното горят контейнери

Здравейте, Пресс ТВ!

Съжалявам, че не мога да приложа снимка към това, за което искам да споделя с вас, но не успях да направя добри снимки с мобилния си телефон, тъй като беше вече тъмно.

Тази вечер /28 октомври, неделя/ между 18 и 19 ч. в кв. Изток зад автосервиза срещу циганската махала по централния път за Стара Загора се случи нещо, което досега не бях виждала – заради един запален варел изгоряха всички пластмасови контейнери за разделно събиране на сметта. Тези контейнери, заедно с два ламаринени, се намират в едно цементено заграждение, нещо като бункер, което собствениците на автосервиза са направили, за да не се разхвърлят наоколо боклуци и за да е малко по-прилична картината, гледано откъм шосето.

Какво е имало във варела, не зная, но заради него контейнерите пламнаха като факли, гъст черен дим се издигна над жилищните блокове, осветени от пожара. Пожарната се появи след 10-15 минути и го угаси. След тях във въздуха остана ужасна миризма на изгоряло. Преди пожарната кола да пристигне, по шосето, на метри от горящите контейнери, мина полицейска кола, която намали… и отмина. Какво ги интересува полицаите!?

Ако дойдете сутринта да снимате, гледката вероятно ще е повече от неприятна. Да оставим гледката, по-важно е кой си позволи безразсъдството да запали огън на това място, пълно с хартии и изхвърлени горими предмети! Тези контейнери са закупени с нашите пари, сега предстои да платим още веднъж за нови. А докато докарат нови контейнери, ще се натрупат камари от отпадъци.

Човешката немарливост е безгранична! Още по-лошо ще е, ако огънят е запален нарочно и умишлено.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram