„Новини от вас“: ПАТРИОТИ И ПО ТЕРАСИТЕ – НО НЕ С ПАРЦАЛИВИ ЗНАМЕНА, МОЛЯ!

Не съм от тези обичащи родината си българи, които демонстрират това, закачвайки си трибагреник на терасата. Не че имам нещо против или че не ми харесва, но моята тераса, освен че е една, е и доста малка и ми служи за какво ли не.

Мога да намеря място и за едно българско знаменце, разбира се, както виждам по доста тераси в Казанлък. Но не го правя, защото смятам, че не е редно националният ни флаг, макар и в миниатюрни размери, да се вее редом с изпраното бельо и чорапите на семейството ми. Затова намирам други начини да изразя родолюбието си.

Иначе, поздравления за нашите съграждани, които, водени от вътрешно патриотично чувство, си украсяват балконите с български знамена. Лошо впечатление прави обаче, че някои от тях са ги закачили кой знае кога – и вятър ги е духал, и слънце ги е пекло, и дъжд ги е валял… та вече не приличат на нищо – скъсани и овехтели, истински трицветни дрипи! Което е обидно за националния ни символ, пък и за хората. И тъй като наближава един от националните ни празници – 6-ти септември, нека собствениците-патриоти обърнат внимание и на състоянето на трибагрениците на терасите си.

Роси

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram