Новини от вас: 5 бона за деня на Ботев?!…за какво точно?

Тази вечер изтичат 5 хиляди лева от общинския бюджет за честването на Ботев и загиналите за България. Отиват във въздуха една част от тях. ПОДОЗИРАМЕ, ЧЕ СА ПЕТ БОНА, ТЪЙ КАТО ТОЛКОВА СА ОТЧЕТЕНИ МИНАЛАТА ГОДИНА ЗА СЪЩОТО ЧЕСТВАНЕ. През предните две години не е ясно отбелязването колко е струвало, тъй като отчет г-жа Стоянова не е дала, нито вездесъщата й специалистка г-жа Касева.

Ако от тези пет хиляди лева – две са за заря – то е непочтено, защото се разправя, че военните сами си правят зарята и не бива общината да се харчи за гърмежи в небето. Необяснено е защо пет бона са разходвани за строени военни на площада, говорител с тържествен глас, обявяващ местни инационални герои на театралната вечерна проверка, заря и озвучаване. Предполага се, че в сумата е включен и хонорара на Духовия оркестър, което предполага, че сумата тази година може и да е по-висока.

За озвучаване общината не трябва да заделя пари – уредбата е общинска. Военните едва ли взимат хонорар да се изпънат на пл.“Севтополис“, говорителя да вземе има – няма 50 лева, но останалите до 5 хил.лева?

За какво точно харчите, кмете, пет бона на 2 юни? Обяснете! Нали обещахте прозрачност! Търсим си я. А Ботев заслужава толкова много и то не се измерва с пари. Бива за това да се замислите. Има начини. Измислете ги и ги приложете.

Валентин Георгиев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram